Programarea online este in curs de testare!


 

MISIUNE

     Misiunea Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria este prestarea unui act medical de calitate, intr-un mediu sigur si confortabil, astfel incat pacientii sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri.

VIZIUNE

     Viziunea Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria este de a crea imaginea unui spital de prestigiu, care sa devina cel mai bun furnizor de servicii medicale din sudul tarii prin promovarea si implementatrea celor mai bune practici medicale.

 

VALORI

Pacientul pe primul loc - prioritatea noastra este reprezentata de nevoile pacientilor nostri, cautand cele mai bune solutii pentru a le oferi servicii de calitate, acordand o atentie deosebita satisfactiei pacientilor, nevoilor si drepturilor lor, precum si sigurantei in care se desfasoara actul medical.

Imbunatatirea continua - suntem preocupati de instruirea constanta a personalului nostru si dezvoltarea fiecarui angajat, suntem constienti ca instruirea si aprecierea resurselor umane este cheia performantei.

Standarde ridicate de calitate - actiunile noastre  se centreaza in jurul asigurarii si imbunatatirii continue a calitatii serviciilor medicale pe care le oferim.

Inovatie in domeniul medical - dorim sa aducem inovatia, excelenta si performanta in toate acivitatile medicale pe care le desfasuram.

 

OBIECTIVE

  • Menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a nivelului satisfacţiei pacienţilor/ aparţinătorilor/ clienţilor/ salariaţilor faţă de serviciile oferite şi modul de interacţionare/ colaborare;
  • Asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a serviciilor medicale oferite;
  • Îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere;
  • Prevenirea şi diminuarea reclamaţiilor privind calitatea serviciilor furnizate, poluarea mediului şi respectarea cerinţelor de sănătate şi securitate ocupaţională;
  • Respectarea cerintelor legale si a reglementărilor aplicabile domeniului de activitate;
  • Îmbunătăţirea continuă a performanţelor de calitate-mediu-sanatatate şi securitate ocupaţională;
  • Achiziţionarea de noi aparate performante, necesare îmbunătăţirii continue a actului medical.

Personalul medico-sanitar se obligă:

să respecte demnitatea vieţii umane;

să manifeste compasiune şi să îngrijească fără discriminare;

să susţină perfecţiunea şi profesionalismul prin educaţie, cercetare şi evaluare;

să promoveze calitatea, echitatea şi responsabilitatea;

să manifeste, în mod continuu, profesionalism în activităţile desfăşurate.  

 

InfoCons - protectia consumatorilor

 ***

CE ESTE CORONAVIRUSUL (COVID-19) ?
Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care infectează atât animalele, cât și oamenii.
Noul coronavirus COVID-19 este o tulpină nouă de coronavirus găsită prima dată la Wuhan, China în decembrie 2019. (CO = corona; VI = virus; D=disease/boală)

Sfaturi utile care trebuie  urmate:

    1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
    2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
    3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
    4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
    5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
    6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
    7. Utilizați masca pentru protecția dumneavoastră;
    8. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
    9. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

CÂT DE PERICULOR ESTE CORONAVIRUSUL ?
În cazul majorității oamenilor, coronavirusul provoacă simptome similare unei  răceli obișnuite (febră, dureri în gât, nas înfundat, tuse și dificultăți de respirație); Pentru unele persoane aceste simptome pot fi severe și pot evolua către pneumonie sau dificultăți de respirație. De exemplu, persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale (cum ar fi HIV, diabet, tensiune arterială ridicată și boli de inimă) par a fi mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul. Boala poate duce la moarte, dar aceasta este rară.

CUM SE RĂSPÂNDEȘTE CORONAVIRUSUL?
Virusul se transmite prin contact direct, prin secreții respiratorii eliminate prin tuse sau strănut și prin atingerea suprafețelor contaminate.

CARE SUNT SIMPTOMELE ?
Semnele și simptomele sunt de obicei respiratorii și includ febră, tuse, dificultăți de respirație și alte simptome asemănătoare răcelii comune.

CARE SUNT OBȚIUNILE DE TRATAMENT?
Boala poate fi tratată și multe persoane s-au recuperat deja.
Nu există un tratament specific (antiviral), de aceea se tratează simptomatic, în funcție de starea pacientului. Persoanele care suferă de boli grave trebuie să meargă într-un spital.

EXISTĂ VACIN?
in prezent   există  un vaccin împotriva coronavirusurilor.